Da li ste čuli za "Topiary cat" projekat?

The Topiary Cat je projekat engleskog umetnika nadrealiste Ričarda Saundersa. Kada je prve fotografije iz ove serije postavio na Flickr, sam umetnik nije očekivao takvu reakciju i toliku popularnost. Slike su delovale toliko realistično da su ljudi širom sveta pomislili da su u pitanju stvarne topiari figure oblikovane u nekim predivnim baštama. Gledajući Saundersove slike, potpuno je jasno i zbog čega.

topiari

Inspiraciju za svoje fotografije Saunders je dobio posmatrajući svoju mačku po imenu Toli. Gledajući je u svom domu, zamišljao je svog superljubimca na obali reke, u nekim drugim predelima. Slikao je Toli u različitim položajima i njenu fotografiju ubacio u svoje zamišljene predele.

Kada je Saundersova ruska plava mačka po imenu Toli uginula 2016. godine, Saunders je želeo da prekine projekat. Bio je previše tužan.

toli real Toli

Neočekivano, naišao je na brojnu podršku poštovalaca njegovog rada, koji su ga inicirali da nastavi sa projektom. Tako u spomen i sećanje na Toli i danas postoji Topiary Cat veb sajt i fejsbuk stranica i niz drugih postavki ovog opusa. Toli je nastavila da živi u virtuelnom svetu umetnikove mašte, interneta i drutvenih mreža.

Izvor: thetopiarycat.co.uk

 

Khao manee (kao mani) mačka

"Beli dragulj" sijamskih kraljeva.

 • Mačke rase - korat mačka

  Korat mačka

  Simbol sreće, plodnosti i blagostanja predivnih zelenih očiju i srebrno plavog krzna.

 • Mačke (rase) - ragdol mačka

  Ragdol mačka

  Opuštena, mirna i nežna mačka koja ima bezgranično poverenje u svog vlasnika.

 • Mačke (rase) - egipatska mau

  Egipatska mau mačka

  Mačka egipatskih faraona za čije je očuvanje zaslužna beloruska princeza.

Bebe kenguri se spremaju za spavanje

Kako izgleda kada se bebe kanguri spremaju za spavanje, pogledajte u videu.

Slavne životinje

Pesme

Mačke