Haski kafe na Tajlandu

Turistička ponuda Tajlanda jedna je od najatraktivnijih za posetioce iz svih krajeva sveta. Pored drugih, već poznatih sadržaja, u blizini Bangkoka nalazi se kafe po imenu "Prava ljubav u Nedođiji", čija je ponuda jedinstvena u celom svetu. Kafe je u stvari pravi tematski park za ljubitelej haskija.

Kafe se nalazi na privatnom imanju Soi Ari i na njemu je dom pronašlo čak 34 psa od kojih je 25 haskija. Ostali psi su akite, engleski ovčari, jedan australijski kelpi, kao i Malo - mešanac špica i ši cua, koji je pravi predvodnik ovog čopora.

Ulaz u kafe košta oko 11 Eura i u cenu ulaznice uključena je poslastica, piće i, ono što je najvažnije, jednočasovno druženje i igra sa prelepim, negovanim i prijateljski nastrojenim psima.

Haski kafe

Prvi utisak po dolasku je veoma pozitivan - sve je čisto i bez ikakvog mirisa. Druženje sa psima moguće je dva puta u toku dana, u periodu od 13 do 14 i 16 do 17 časova. Već oko podne, na ulasku u kafe stvara sa gužva - sa jedne strane nalaze se psi, dok su sa druge strane posetioci. Obe grupe željno iščekuju trenutak susreta.  Po ulasku u kafe, posetioci su obavezni da najpre obuju plastične papuče i dobro operu ruke. Video prezentacija na engleskom jeziku upoznaje posetioce sa članovima ove male zajednice i pravilima ponašanja. Strogo je zabranjeno pse hraniti, juriti, nositi i prema njima se grubo ponašati.

Haski se ne igraju

Sam prostor igrališta podeljen je na četiri dela i zaduženo osoblje sa velikom pažnjom brine da vrata između delova budu zatvorena. Kada se vrata otvore, čopor pasa istrčava iz kuće. Neki od pasa ponašaju se nezainteresovano i žele da odremaju nakon obroka koji im je osoblje dalo, dok su pojedini psi spremni za igru, maženje i fotografisanje. Po rečima osoblja, neki psi jednostavno ne vole da se druže sa ljudima. Oni se nalaze u posebno ograđenom delu iz koga mogu posmatrati dešavanje, što doprinosi njihovoj eventualnoj socijalizaciji. Po završetku sesije, osoblje poziva posetioce da dođu do takozvane "sigurne zone", odakle mogu još jednom fotografisati svoje omiljene superljubimce. Po otvaranju kapije, čopor trči natrag u kuću, pozdravlajući ljude pune utisaka.

Foto sa haskijem

Izvor: coconuts.co

Khao manee (kao mani) mačka

"Beli dragulj" sijamskih kraljeva.

 • Mačke rase - korat mačka

  Korat mačka

  Simbol sreće, plodnosti i blagostanja predivnih zelenih očiju i srebrno plavog krzna.

 • Mačke (rase) - ragdol mačka

  Ragdol mačka

  Opuštena, mirna i nežna mačka koja ima bezgranično poverenje u svog vlasnika.

 • Mačke (rase) - egipatska mau

  Egipatska mau mačka

  Mačka egipatskih faraona za čije je očuvanje zaslužna beloruska princeza.

Lav, koga je napao čopor hijena, pokazuje zahvalnost spasiocu

Još jedan odličan video, kojim nas BBC Earth podseća na veličanstvenu prirodu i život u divljini. Obavezno pogledajte do kraja!

 • Kenguri u torbi

  Bebe kenguri se spremaju za spavanje

  Kako izgleda kada se bebe kanguri spremaju za spavanje, pogledajte u videu.

 • Psi mačke i ostale životinje

  Psi, mačke i još ponešto

  Pogledajte kako se različite životinje raduju životu i uživaju u igri. Njihova prirodna jednostavnost može nas mnogo čemu naučiti!

 • Mama tvor sa porodicom

  Oprez! Tvor na putu!

  Kako se ponašati ako vozite bicikl i naiđete na tvora? Ili celu porodicu? Samo stanite mirno i pustite ih da prođu... Slikajte obavezno!

Slavne životinje

Pesme

Mačke