Mačke i horoskopski znaci

OVAN

Mačka ovan u horoskopu

Za mačku ovna važi rečenica "prvo ogrebi, a kasnije postavljaj pitanja". Ova mačka se uvek nalazi na vrhu mačje lestvice i prva će shvatiti kako da ostvari svoje želje. Aktivna je i više voli da se igra i juri miševe nego da sedi u vašem krilu.

BIK

Mačka - bik u horoskopu

Mačka bik radije će biti blisko povezana sa jednim vlasnikom kome će pokloniti puno poverenje, nego uživati u pažnji svih ukućana i ležanju u njihovom krilu. Nikada ne odustaje od svojih zahteva, ma koliko njeno mijaukanje bilo dosadno. Hedonista je i uživa u hrani i neće odbiti porciju više.

BLIZANCI

Mačka blizanac u horoskopu

Mačka rođena u znaku blizanca puna je života i energije i brzo se adaptira u različitim situacijama. Ne voli da bude besposlena i svoju znatiželjnu njuškicu gura u svačiji posao. Veoma je pričljiva i ponekad preglasna.

RAK

Mačka rak u horoskopu

Mačka rak je pomalo kontradiktorna mačka. Traži sigurnost ležeći u svakoj kutiji koja joj je na raspolaganju, krije se ispod kreveta ali i čezne za novim izazovima i avanturama. Komplikovana je i nepredvidljiva. Ponekad se može desiti da ne bude ozbiljno shvaćena, a i kako bi sa svim tim nestašlucima koji joj padnu na um?

LAV

Mačka lav u horoskopu

Mačka lav ja časna i dostojanstvena i iz tog razloga neće sebi dopustiti čišćenje i lizanje u javnosti. Voli da bude u centru pažnje, osim ako nije sunčan dan pa će se radije izležavati na suncu ne obraćajući pažnju ni na koga. Voli da sakuplja igračke.

DEVICA

Mačka devica u horoskopu

Mačka rođena u znaku device izgleda mirno i staloženo, ali nemojte se varati. Njen mozak je uvek budan. Razmišlja o tome kako da vlada svetom i svim ostalim bitnim stvarima o kojima mačke razmišljaju. Mačka devica očekuje samo najbolje - najbolju hranu, svežu vodu, čistu posudu...

VAGA

Mačak vaga u horoskopu

Mačka vaga je veoma saosećajna i uvek će svoj problem posmatrati sa vaše tačke gledišta, bilo da se radi o hrani, skakanju, cepanju papira ili čemu god. Uživaće u vašem krilu i maženju koliko god je to moguće.

ŠKORPIJA

Macka skorpija u horoskopu

Kao veliki mislilac, mačka škorpija će preispitivati sebe tražeći odgovor na važno pitanje - ako se sunčev zrak pomeri, da li da ustanem i legnem na sunce ili sam previše lenja za to? Ipak, posesivna i ljubomorna, odmah će se stvoriti pored vas ukoliko obratite pažnju na nekog drugog.

STRELAC

Mačka strelac u horoskopu

Mačka strelac je veliki optimista koji uvek gleda u pravcu budućnosti, ne osvrćući se za onim što je prošlo. Smatraće da je vreme ručku za koji minut, bez obzira što je malopre doručkovala. Voli da luta i nemojte se iznenaditi ako nestane na par dana tražeći avanturu.

JARAC

Mačka jarac u horoskopu

Mačka jarac je veoma ambiciozna i voli sve da drži pod kontrolom. Njenom uvek budnom oku ništa neće promaći.  Odgovorna i odana pružiće vam svu svoju ljubav i očekivati isto zauzvrat.

VODOLIJA

Mačka vodolija u horoskopu

Mačka vodolija je vizionar. Nekonvencionalna je i morate razumeti njene nestašluke i nered koji ponekad napravi. Kao rođeni lider, često okuplja sledbenike.

RIBE

Mačka riba u horoskopu

Mačka riba je poznata po svojoj duhovnosti. Mislite da prede čitavih 2 minuta? Ne, to je posebna vrsta meditacije, koja prethodi joga vežbama tj. grebanju nameštaja. Maštovita je i sposobna da svaku stvar pretvori u igračku.

Preuzeto i adaptirano sa:

www.buzzfeed.com

www.nerdgraph.com

Khao manee (kao mani) mačka

"Beli dragulj" sijamskih kraljeva.

 • Mačke rase - korat mačka

  Korat mačka

  Simbol sreće, plodnosti i blagostanja predivnih zelenih očiju i srebrno plavog krzna.

 • Mačke (rase) - ragdol mačka

  Ragdol mačka

  Opuštena, mirna i nežna mačka koja ima bezgranično poverenje u svog vlasnika.

 • Mačke (rase) - egipatska mau

  Egipatska mau mačka

  Mačka egipatskih faraona za čije je očuvanje zaslužna beloruska princeza.

Lav, koga je napao čopor hijena, pokazuje zahvalnost spasiocu

Još jedan odličan video, kojim nas BBC Earth podseća na veličanstvenu prirodu i život u divljini. Obavezno pogledajte do kraja!

 • Kenguri u torbi

  Bebe kenguri se spremaju za spavanje

  Kako izgleda kada se bebe kanguri spremaju za spavanje, pogledajte u videu.

 • Psi mačke i ostale životinje

  Psi, mačke i još ponešto

  Pogledajte kako se različite životinje raduju životu i uživaju u igri. Njihova prirodna jednostavnost može nas mnogo čemu naučiti!

 • Mama tvor sa porodicom

  Oprez! Tvor na putu!

  Kako se ponašati ako vozite bicikl i naiđete na tvora? Ili celu porodicu? Samo stanite mirno i pustite ih da prođu... Slikajte obavezno!

Pesme

Slavne životinje

Mačke