Najlepši Božićni poklon za mačka Evina

Novogodišnji i Božićni praznici se približavaju i većina ljudi razmišlja o praznicima i načinu na koji će obradovati svoje najbliže.

Na Božić 2014. godine farmer Džes je svojoj devojci doneo na poklon žuto mače. Ipak, ovom poklonu najviše se obradovao njihov mačak Evin, koji je odmah usvojio novog ljubimca i u njemu pronašao svoju srodnu dušu, svog superljubimca.

Evin je veliki žuti mačak blage naravi, a kada je došla u svoj novi dom Mini-mi je bila njegova preslikana minijaturna kopija. Po sličnostima u izgledi i boji, vlasnici pretpostavljaju da su ove dve mačke čak u nekom srodstvu.

Mačak Evan i Mini senka

Od kako su se upoznali Evin i Mini su postali nerazdvojni. Po rečima vlasnice Džesike Rajan, Evin nije imao drugog izbora. Mini ga je pratila svuda kao senka ne dajući mu ni trenutka odmora. Budući da je mlađa i po prirodi temperamentnija od Evina, Mini je u Evinov život unela uzbuđenje stalnim zahtevima za igru i pažnju. Evin je kao pravi stariji brat preuzeo zadatak da brine o Mini, pružajući joj nežnost i toplinu, podučavajući je ponašanju u kući i higijenskim navikama poput čišćenja nakon jela.

Mačka Evin i Mini zajedno

Mini Mi je sada već velika maca i njena veličina je dostigla polovinu Evinove. Verovatno će uskoro kao odrasla ženka i ona poželeti da pronađe svoju mini verziju.

Mačka Evin i Mini na krevetu

Ne baš tako veseli detalj ove priče je da porodica Rajan ima još jednog ljubimca u kući, sivu mačku po imenu Tuni i da Evin i Mini nisu baš prijateljski nastrojeni prema njoj. Ovom prilikom želimo da i Tuni za naredne praznike na poklon dobije svoju mini verziju.  

Mačka Evin i Mini se igraju

Khao manee (kao mani) mačka

"Beli dragulj" sijamskih kraljeva.

 • Mačke rase - korat mačka

  Korat mačka

  Simbol sreće, plodnosti i blagostanja predivnih zelenih očiju i srebrno plavog krzna.

 • Mačke (rase) - ragdol mačka

  Ragdol mačka

  Opuštena, mirna i nežna mačka koja ima bezgranično poverenje u svog vlasnika.

 • Mačke (rase) - egipatska mau

  Egipatska mau mačka

  Mačka egipatskih faraona za čije je očuvanje zaslužna beloruska princeza.

Lav, koga je napao čopor hijena, pokazuje zahvalnost spasiocu

Još jedan odličan video, kojim nas BBC Earth podseća na veličanstvenu prirodu i život u divljini. Obavezno pogledajte do kraja!

 • Kenguri u torbi

  Bebe kenguri se spremaju za spavanje

  Kako izgleda kada se bebe kanguri spremaju za spavanje, pogledajte u videu.

 • Psi mačke i ostale životinje

  Psi, mačke i još ponešto

  Pogledajte kako se različite životinje raduju životu i uživaju u igri. Njihova prirodna jednostavnost može nas mnogo čemu naučiti!

 • Mama tvor sa porodicom

  Oprez! Tvor na putu!

  Kako se ponašati ako vozite bicikl i naiđete na tvora? Ili celu porodicu? Samo stanite mirno i pustite ih da prođu... Slikajte obavezno!

Slavne životinje

Pesme

Mačke