Haski kafe na Tajlandu

Turistička ponuda Tajlanda jedna je od najatraktivnijih za posetioce iz svih krajeva sveta. Pored drugih, već poznatih sadržaja, u blizini Bangkoka nalazi se kafe po imenu "Prava ljubav u Nedođiji", čija je ponuda jedinstvena u celom svetu. Kafe je u stvari pravi tematski park za ljubitelej haskija.

Kafe se nalazi na privatnom imanju Soi Ari i na njemu je dom pronašlo čak 34 psa od kojih je 25 haskija. Ostali psi su akite, engleski ovčari, jedan australijski kelpi, kao i Malo - mešanac špica i ši cua, koji je pravi predvodnik ovog čopora.

Ulaz u kafe košta oko 11 Eura i u cenu ulaznice uključena je poslastica, piće i, ono što je najvažnije, jednočasovno druženje i igra sa prelepim, negovanim i prijateljski nastrojenim psima.

Haski kafe

Prvi utisak po dolasku je veoma pozitivan - sve je čisto i bez ikakvog mirisa. Druženje sa psima moguće je dva puta u toku dana, u periodu od 13 do 14 i 16 do 17 časova. Već oko podne, na ulasku u kafe stvara sa gužva - sa jedne strane nalaze se psi, dok su sa druge strane posetioci. Obe grupe željno iščekuju trenutak susreta.  Po ulasku u kafe, posetioci su obavezni da najpre obuju plastične papuče i dobro operu ruke. Video prezentacija na engleskom jeziku upoznaje posetioce sa članovima ove male zajednice i pravilima ponašanja. Strogo je zabranjeno pse hraniti, juriti, nositi i prema njima se grubo ponašati.

Haski se ne igraju

Sam prostor igrališta podeljen je na četiri dela i zaduženo osoblje sa velikom pažnjom brine da vrata između delova budu zatvorena. Kada se vrata otvore, čopor pasa istrčava iz kuće. Neki od pasa ponašaju se nezainteresovano i žele da odremaju nakon obroka koji im je osoblje dalo, dok su pojedini psi spremni za igru, maženje i fotografisanje. Po rečima osoblja, neki psi jednostavno ne vole da se druže sa ljudima. Oni se nalaze u posebno ograđenom delu iz koga mogu posmatrati dešavanje, što doprinosi njihovoj eventualnoj socijalizaciji. Po završetku sesije, osoblje poziva posetioce da dođu do takozvane "sigurne zone", odakle mogu još jednom fotografisati svoje omiljene superljubimce. Po otvaranju kapije, čopor trči natrag u kuću, pozdravlajući ljude pune utisaka.

Foto sa haskijem

Izvor: coconuts.co

Pogledajte još video klipova

Stvari koje samo psi razu...

Svakodnevni trenuci u životu čovekovog najboljeg prijatelja koje samo

Lav Lambert i njegovo ćeb...

Čak i kao odrastao lav, Lambert najviše voli svoje ćebence.

Petao Rudi - odmetnik iz

Rudi je petao koji se može čuti, videti, ali ne i uhvatiti.

I životinje mogu da liče

Kažu da vlasnik i njegov ljubimac vremenom počinju da liče. Slučajno

Patke koje se pretvaraju

I patke imaju snove u kojima bi želele da budu nešto drugo, recimo fla...

Plemenitost životinja na

Možda će nas istinite priče o životinjama koje su spasle ljude podstać...

Pingvini pokušali da pobe...

Spektakularni pokušaj bekstva piongvina iz ZOO vrta u Danskoj osujećen...

Pogledajte još video klipova

Slavne životinje

Pesme

Mačke