Sokolovi u luksuznom avionu

Jedan neimenovani saudijski princ je ovih dana za putovanje u Džedu, grad koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji na obali Crvenog mora kupio, ni manje ni više nego 80 avionskih karata. Još interesantiji podatak je taj da su karte namenjene za prevoz njegovih dragocenih sokolova i po pisanju portala Bored Panda ovo se ne smatra neuobičajenom pojavom u arapskim zemljama. Na YouTube kanalu je u 2014. godini objavljen snimak jednog ovako neobičnog putovanja.

Sokolovi su u ovom delu sveta veoma poštovane životinje, koje se koriste za lov i različita sportska takmičenja. U Abu Dabiju čak postoji i specijalna bolnica za ove ptice.

Karta za prevoz jedne ptice košta i do 630$ u zavisnosti od lokacije gde se prevoze. Pasoš za jednog sokola košta oko 130$. Ukoliko ove iznose pomnožite sa 80 putnika, dobićete jedan ne baš mali iznos cene prevoza.

Ipak, cena avionskog prevoza za sokolove ne predstavlja ništa ukoliko ste upoznati sa činjenicom da cena jednog sokola može dostići i 250.000$!

Izvor:  www.boredpanda.com

Zanimljivosti ptice - sokolovi

Khao manee (kao mani) mačka

"Beli dragulj" sijamskih kraljeva.

 • Mačke rase - korat mačka

  Korat mačka

  Simbol sreće, plodnosti i blagostanja predivnih zelenih očiju i srebrno plavog krzna.

 • Mačke (rase) - ragdol mačka

  Ragdol mačka

  Opuštena, mirna i nežna mačka koja ima bezgranično poverenje u svog vlasnika.

 • Mačke (rase) - egipatska mau

  Egipatska mau mačka

  Mačka egipatskih faraona za čije je očuvanje zaslužna beloruska princeza.

Lav, koga je napao čopor hijena, pokazuje zahvalnost spasiocu

Još jedan odličan video, kojim nas BBC Earth podseća na veličanstvenu prirodu i život u divljini. Obavezno pogledajte do kraja!

 • Kenguri u torbi

  Bebe kenguri se spremaju za spavanje

  Kako izgleda kada se bebe kanguri spremaju za spavanje, pogledajte u videu.

 • Psi mačke i ostale životinje

  Psi, mačke i još ponešto

  Pogledajte kako se različite životinje raduju životu i uživaju u igri. Njihova prirodna jednostavnost može nas mnogo čemu naučiti!

 • Mama tvor sa porodicom

  Oprez! Tvor na putu!

  Kako se ponašati ako vozite bicikl i naiđete na tvora? Ili celu porodicu? Samo stanite mirno i pustite ih da prođu... Slikajte obavezno!

Slavne životinje

Pesme

Mačke